Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Τραγανή Φρουτοσαλάτα

Επειδή είναι πάντα πιο ωραίο να μαγειρεύουμε σαν οικογένεια, το Danonino σας προτείνει συνταγές που μπορείτε να ετοιμάσετε με τη βοήθεια των παιδιών σας.

Για 6 άτομα

  • 20 γραμμάρια αμύγδαλα σε φέτες
  • 20 γραμμάρια ζάχαρης άχνη
  • 1 μπανάνα
  • 1 ακτινίδιο
  • 300 γραμμάρια φράουλες
  • 10 σμέουρα
  • Danonino Επιδόρπια Γιαουρτιού (γεύση της επιλογής σας)
  • 8 φύλλα μέντας

Βήμα 1 (Γονείς): Καραμελώστε τα αμύγδαλα: σε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και χωρίς λάδι, τοποθετήστε τα κομμένα αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να ξεροψηθούν τα αμύγδαλα και να καλυφθούν με καραμέλα (περίπου 5 λεπτά). Αφαιρέστε από τη φωτιά, ρίξτε πάνω μια λαδόκολλα και αφήστε τα να κρυώσουν.

Βήμα 2 (Παιδιά): Ξεφλουδίστε την μπανάνα και το ακτινίδιο. Πλύνετε και καθαρίστε τις φράουλες. Πλύνετε και στραγγίξετε τα σμέουρα.

Βήμα 3 (Παιδιά): Σε μια επιφάνεια κοπής με ένα στρογγυλεμμένο μαχαίρι, κόψτε τη μπανάνα σε φέτες, το ακτινίδιο στα 2 και πάλι σε 2 κατά μήκος, κι έπειτα σε φέτες, τις φράουλες σε κυβάκια. Τοποθετήστε όλα τα κομμένα φρούτα μαζί με τα σμέουρα σε ένα μπολ σαλάτας.

Βήμα 4 (Γονείς): Ψιλοκόψτε τα πλυμένα και αποξηραμένα φύλλα μέντας.

Βήμα 5 (Παιδιά): Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το Danonino με την μέντα, ανακατέψτε και ρίξτε τα πάνω στα φρούτα. Αναμείξτε απαλά και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 6 (Γονείς): Μοιράστε τη φρουτοσαλάτα με το Danonino σε 6 μικρά ποτήρια.

Βήμα 5 (Παιδιά): Με τα χέρια, θρυμματίστε τα καραμελωμένα αμύγδαλα και ρίξτε τα πάνω από τα ποτήρια. Απολαύστε το αμέσως...

footerlogo