Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Μπουκίτσες κοτόπουλου με βρώμη & σάλτσα γιαουρτιού!

Επειδή είναι πάντα πιο ωραίο να μαγειρεύουμε σαν οικογένεια, το Danonino σας προτείνει συνταγές που μπορείτε να ετοιμάσετε με τη βοήθεια των παιδιών σας.

Για 4 άτομα: 

Για τις μπουκίτσες κοτόπουλου

- 2 φιλέτα κοτόπουλου
- 3 λεπτές φέτες ξερό ψωμί ολικής άλεσης (περίπου 50 γρ.)
- 3 κουταλιές νιφάδες βρώμης
- 2 κουταλιές αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κουταλιά σουσάμι
- 1 αυγό
- αλάτι & πιπέρι

Για τη Σάλτσα

- 1 Γιαούρτι 100 γρ.
- 1 κουτ. γλυκού γλυκιά μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού τοματοπελτέ ή κέτσαπ.

Βήμα 1 (Γονείς): Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C

Βήμα 2 (Παιδιά): Ετοιμάστε τη σάλτσα σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι το γιαούρτι, τη μουστάρδα και τον τοματοπελτέ. Τοποθετήστε το μπολ σε ένα δροσερό μέρος.

Βήμα 3 (Γονείς): Κόψτε τα φιλετάκια κοτόπουλου σε μικρές μακρόστενες λωρίδες. Ανακατέψτε τρίμματα από το ψωμί ολικής άλεσης με τη βρώμη (εάν το ψωμί δεν είναι αρκετά ξερό, βάλτε το λίγο στην φρυγανιέρα ή στον φούρνο). Προσθέστε το σουσάμι, αλάτι, πιπέρι και τοποθετήστε το σε ένα ρηχό πιάτο.

Βήμα 4 (Παιδιά): Σε ένα μπολ χτυπήστε το αυγό με ένα πιρούνι. Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο, τοποθετήστε το αλεύρι.

Βήμα 5 (Γονείς): Καλύψτε το ταψί με ένα λαδόχαρτο.

Βήμα 6 (Παιδιά): Πάρτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου και περάστε το πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια, από το τελευταίο πιάτο (πιέστε καλά για να κολλήσουν πάνω του ψωμί & βρώμη) και τοποθετήστε το στο ταψί.

Βήμα 7 (Γονείς): Ψήστε για 15 έως 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των κοτομπουκιών σας, μέχρι η κρούστα τους να ροδίσει ελαφρά.

Βήμα 8 (Παιδιά): Βουτήξτε τις τραγανές μπουκίτσες κοτόπουλου στη γλυκιά σάλτσα γιαουρτιού και... καλή σας όρεξη.

footerlogo