Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Θρεπτικό ταμπουλέ με φρούτα εποχής

Λατρεύουμε την Άνοιξη και ακόμα περισσότερο τα φρούτα που φέρνει μαζί της! Ειδικά όταν αυτά συνδυάζονται με το αγαπημένο μας Danonino σε μία απίθανη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με το παιδί.

Για πίτα 6 ατόμων

  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 2 Danonino
  • 1 σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ πλιγούρι
  • 150 γρ φράουλες
  • ½ κόκκινο μήλο
  • 6 φύλλα μέντας

Βήμα 1 (Παιδί): Ρίξτε 50 ml νερό και το εκχύλισμα βανίλιας σε μια κατσαρόλα. Ρίξτε το πλιγούρι σε ένα μπολ.

Βήμα 2 (Γονείς): Αφήστε να πάρει βράση, περιχύστε με το πλιγούρι, ανακατέψτε, προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και αφήστε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Ξεφλουδίστε το μήλο. Τρίψτε το με τις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη λαχανικών. Βάλτε τα φρούτα στο μπολ που περιέχει το πλιγούρι.

Πλύντε και ξεφλουδίστε τις φράουλες. Κόψτε τις φράουλες στα 2 και ξανά στα 2. Τοποθετήστε τα κομμένα φρούτα στο ίδιο μπολ

Βήμα 3 (Παιδί): Πλύντε και θρυμματίστε τα φύλλα μέντας και βάλτε τα σε ένα μπολ μαζί με το Danonino. Ανακατέψτε καλά και αδειάστε το μείγμα στο μπολ με το πλιγούρι και τα φρούτα. Ανακατέψτε ξανά και στη συνέχεια βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρετε!

Καλή σας απόλαυση!

footerlogo