Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Τάρτα με ροδάκινα, βανίλιες και Danonino

Τα ροδάκινα και οι βανίλιες, εκτός από υπέροχη γεύση, έχουν επίσης βιταμίνη C και είναι ένα ιδανικό συστατικό για θρεπτικά σνακ. Αν μάλιστα τα σνακ αυτά, έχουν για βάση το αγαπημένο Danonino των παιδιών με ασβέστιο και βιταμίνη D τότε είναι μία συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Υλικά για 6 μπολάκια

  • 10 απλά μπισκότα
  • 2 κυπελλάκια Danonino (ότι γεύση θέλετε)
  • 1 κουταλιά ανθό αραβοσίτου
  • 2 ροδάκινα
  • 4 βανίλιες

Βήμα 1 (Γονείς): Βάλτε τα μπισκότα σε μία πλαστική σακούλα για τρόφιμα και χτυπήστε τα με ένα γουδοχέρι ή κάποιο άλλο βαρύ εργαλείο κουζίνας μέχρι να γίνουν τρίμματα

Βήμα 2 (Παιδιά): Σε ένα μπολάκι προσθέστε το μισό σακούλι από τα τρίμματα μπισκότων, τα Danonino και τον ανθό αραβοσίτου και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 3 (Γονείς): Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C. Κόψτε τα ροδάκινα και τις βανίλιες στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Στη συνέχεια κόψτε τα σε παχιές φέτες.

Βήμα 4 (Παιδιά): Μοιράστε σε 6 μπολάκια το μείγμα που φτιάξατε στο Βήμα 2 και τις φέτες από τα φρούτα δημιουργώντας 6 ομοιόμορφα γλυκάκια. Ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο τρίμμα μπισκότων για γαρνιτούρα.

Βήμα 5 (Γονείς): Ψήστε τα 6 μπολάκια για 30 λεπτά, μέχρι το πάνω μέρος να ροδίσει. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.

Καλή σας απόλαυση!

footerlogo