Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Κέικ - Στόχος με φράουλες και Danonino

Τα πάντα είναι πιο νόστιμα όταν τα φτιάχνουμε με Danonino κι ακόμα καλύτερα όταν τα δημιουργούμε μαζί! Δείτε πώς να πετύχετε τον πιο γευστικό ανοιξιάτικο στόχο!

Υλικά για 8 έως 10 άτομα

  • 150 γραμμάρια ώριμες φράουλες
  • 1 φακελάκι σκόνη βανίλιας
  • 70 γραμμάρια μαύρης ζάχαρης\
  • 180 γραμμάρια ημίσκληρο αλεύρι
  • ½ φακελάκι baking powder
  • 3 Danonino γιαουρτοποτό (γεύση της επιλογής σας)
  • 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο στερεό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

Βήμα 1 (Γονείς): Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στα 2, τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τη σκόνη βανίλιας και τις χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο κρεμώδες μείγμα.

Βήμα 2 (Παιδιά): Σε ένα μπολ, βάλτε την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα 2 από τα 3 Danonino γιαουρτοποτά και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ζύμη.

Βήμα 3 (Γονείς): Μοιράστε τη ζύμη σε δύο διαφορετικά μπολάκια.

Βήμα 4 (Παιδιά): Στο πρώτο μπολ, προσθέστε το μείγμα φράουλας και ανακατέψτε. Στο δεύτερο μπολ, προσθέστε το 3ο Danonino γιαουρτοποτό και ανακατέψτε.

Βήμα 5 (Γονείς): Προθερμάνετε το φούρνο στους 160ο C.

Βήμα 6 (Παιδιά): Βουτυρώστε με την κουταλιά στερεό βούτυρο και αλευρώστε τη φόρμα που θα βάλετε το μείγμα. Στη συνέχεια, ξεκινώντας από το κέντρο προς τα έξω, βάλτε εναλλάξ 1 κουταλιά ζύμη φράουλας και 1 κουταλιά λευκή ζύμη. Συνεχίστε μέχρι να τελειώσουν και οι 2 ζύμες.

Βήμα 7 (Γονείς): Ψήστε το μείγμα σε ζεστό φούρνο για 45 λεπτά. Ελέγξτε το ψήσιμο με το άκρο ενός μαχαιριού και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Καλή σας απόλαυση!

footerlogo