Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Καρδούλες καρύδας με Danonino

Η καρύδα μυρίζει καλοκαίρι! Και τι καλύτερο από το να τη συνδυάσουμε με το αγαπημένο μας γιαουρτοποτό για να φτιάξουμε απίθανες γευστικές καρδούλες; Επειδή είναι καλύτερα να μαγειρεύουμε μαζί, το Danonino σας δίνει εύκολες και δημιουργικές συνταγές για όλη την οικογένεια!

Υλικά

  • 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
  • 1 Danonino γιαουρτοποτό
  • 50 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 1 υγρό εκχύλισμα βανίλιας
  • Μία φόρμα για μπισκότα σε σχήμα καρδούλας

Βήμα 1 (Γονείς): Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200οC

Βήμα 2 (Παιδιά): Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά το τόφου με το χέρι για 30 δευτερόλεπτα, ώστε να γίνει σαν αφρός. Προσθέστε την καρύδα, το Danonino γιαουρτοποτό, την καστανή ζάχαρη και την βανίλια. Ανακατέψτε αρχικά με ένα πιρούνι και έπειτα με το χέρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Βήμα 3 (Γονείς): Καλύψτε ένα ταψάκι με χαρτί ψησίματος.

Βήμα 4 (Παιδιά): Απλώστε τη ζύμη στον πάγκο φροντίζοντας να έχει πάχος περίπου 2-3 εκατοστά. Κόψτε τη ζύμη σε καρδούλες με τη φόρμα για μπισκότα.

Βήμα 5 (Γονείς): Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να δείτε να ροδίζουν οι άκρες από τις καρδούλες.

Αφήστε να κρυώσει καλά πριν το σερβίρετε.

Καλή σας απόλαυση!

footerlogo