Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Τάρτα ροδάκινο-βατόμουρο με Danonino

Τα δροσιστικά και θρεπτικά φρούτα συνδυάζονται τέλεια με το αγαπημένο γιαουρτοποτό των παιδιών! Κάντε την ώρα του σνακ ακόμα πιο διασκεδαστική με τις εύκολες συνταγές που σας δίνει το Danonino για να δημιουργήσετε απίθανες γεύσεις μαζί με το παιδί.

Υλικά για 1 τάρτα 8 ατόμων

Για τη ζύμη:

  • 60 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 2 Danonino γιαουρτοποτό μπανάνα
  • 40 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την γαρνιτούρα:

  • 50 γραμμάρια πουρές μήλου χωρίς πρόσθετα σάκχαρα
  • 3 σκληρά ροδάκινα ή νεκταρίνια
  • 80 γραμμάρια βατόμουρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη

Βήμα 1 (Παιδιά): Ρίξτε την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, το βούτυρο και το Danonino γιαουρτοποτό σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη. Κάντε την μπάλα και βάλτε την στο ψυγείο για μία ώρα.

Βήμα 2 (Γονείς): Πασπαλίστε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας και απλώστε τη ζύμη με έναν πλάστη μέχρι να φτάσει στο μισό του πάχους της και τοποθετήστε την στον πάτο μίας φόρμας, φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα της.

Βήμα 3 (Παιδιά): Τρυπήστε προσεκτικά τη βάση  της ζύμης με ένα πιρούνι. Απλώστε τον πουρέ μήλου πάνω από τη ζύμη και βάλτε το στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε τα άλλα υλικά.

Βήμα 4 (Γονείς): Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180° C. Κόψτε τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια σε λεπτές φέτες με περίπου 1 εκατοστό πάχος. Απλώστε τα ομοιόμορφα πάνω από τον πουρέ μήλου.

Βήμα 5 (Παιδιά): Απλώστε βατόμουρα πάνω από τις φέτες ροδάκινου και στη συνέχεια πασπαλίστε σε καστανή ζάχαρη.

Βήμα 6 (Γονείς): Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσει καλά πριν το σερβίρετε.

Καλή σας απόλαυση!

footerlogo