Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Ανοιξιάτικα χελωνομπισκοτάκια

Υλικά για 20 χελωνάκια: 

  • 50 γραμμάρια πολύ μαλακό βούτυρο
  • 2 Danonino γιαουρτοποτά 50gr (ότι γεύση θέλετε)
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τσάι
  • 50gr καστανή ζάχαρη
  • 250gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φακελάκι Baking powder
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο
  • Μαύρο σουσάμι για τα μάτια

Βήμα 1 (Παιδιά): Σε ένα μπολ, βάλτε το βούτυρο, το Danonino γιαουρτοποτό, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το τσάι και την καστανή ζάχαρη..

Βήμα 2 (Γονείς): Χτυπήστε με ένα ηλεκτρικό μίξερ για να δημιουργηθεί ένα αφρώδες μίγμα.

Βήμα 3 (Παιδιά): Προσθέστε το αλεύρι και την baking powder, ανακατέψτε καλά για να αποκτήσετε μια ομοιογενή αλλά ελαφρώς κολλώδη ζύμη.

Βήμα 4 (Γονείς): Σκεπάστε το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά..

Βήμα 5 (Παιδιά): Πάρτε κουταλιές ζύμης και κυλίστε τις με τα χέρια σας για να φτιάξετε 20 μεγάλες μπάλες περίπου 20g (για το σώμα). Εάν η ζύμη κολλάει πολύ πασπαλίστε με λίγο αλεύρι ακόμα. Με την υπόλοιπη ζύμη, δημιουργήστε άλλες 20 μικρές μπάλες (για το κεφάλι) και 80 μικρά λουκανικάκια (για τα πόδια).

Βήμα 6 (Γονείς): Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο

Βήμα 7 (Παιδιά): Πασπαλίστε καλά τις 20 μεγάλες μπάλες με κακάο. Στη συνέχεια βάλτε τις στο ταψί που θα είναι καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, κολλήστε σε κάθε χελώνα το κεφάλι και τα ποδαράκια και κολλήστε 2 μαύρα σουσάμια δεξιά και αριστερά του κεφαλιού τους για ματάκια.

Βήμα 6 (Γονείς): Ψήστε τα χελωνάκια για 10-12 λεπτά

Καλή σας απόλαυση

footerlogo