Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με Danonino

Έρχονται τα Χριστούγεννα! Η αγαπημένη γιορτή κάθε παιδιού αλλά και κάθε μεγάλου που νιώθει παιδί! Δες πώς να φτιάξετε μαζί απίθανα μπισκοτάκια για να στολίσετε γευστικά το γιορτινό σας τραπέζι!

Υλικά για 15 μπισκοτάκια:

  • 70 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 2 Danonino γιαουρτοποτό (ότι γεύση θέλετε)
  • 90 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 250 γραμμάρια ημίσκληρο αλεύρι
  • 3 κομμάτια κουβερτούρα
  • 15 κόκκινα στρογγυλά ζαχαρωτά για τις μύτες
  • 30 μικρές μπαλίτσες σοκολάτας για τα μάτια

Βήμα 1 (Παιδιά): Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με το πιρούνι τη ζάχαρη, το Danonino και το βούτυρο. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας με τα χέρια μέχρι να γίνει μία μπάλα ζύμης.

Βήμα 2 (Γονείς): Βάλτε τη μπάλα της ζύμης ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτιού ψησίματος και απλώστε την με πάχος περίπου μισό εκατοστό. Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά και ταυτόχρονα προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C . 

Βήμα 3 (Παιδιά): Με ένα ποτήρι (περίπου 6 έως 7 εκατοστά σε διάμετρο), κόψτε 15 κύκλους στη ζύμη και βάλτε τους στο ταψί μαζί με το χαρτί ψησίματος. Τοποθετήστε 2 μπαλίτσες σοκολάτας στο καθένα για ματάκια.

Βήμα 4 (Γονείς): Ψήστε τα κουλουράκια για 12 έως 15 λεπτά και αφήστε τα να κρυώσουν πριν αρχίσετε να τα στολίζετε. Λιώστε τα κομμάτια σοκολάτας στο φούρνο μικροκυμάτων (περίπου 1 λεπτό στα 500watt) ή σε μπεν μαρί

Βήμα 5 (Παιδιά): Βουτήξτε μία οδοντογλυφίδα ή ένα λεπτό πινελάκι στη λιωμένη σοκολάτα και ζωγραφίστε τα κερατάκια του ταράνδου πάνω από τα μάτια. Για τη μύτη βάλτε λίγη λιωμένη σοκολάτα πίσω από κάθε κόκκινο ζαχαρωτό και πιέστε το απαλά πάνω στο μπισκότο για να κολλήσει!

Τώρα μπορείτε να τα απολαύσετε ή να τα αφήσετε στο σαλόνι δίπλα στο τζάκι μαζί με ένα Danonino
γιαουρτοποτό για τον Άγιο Βασίλη!

footerlogo