Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Ροζ πουτίγκα ρυζιού με Danonino

Το ξέρατε ότι το ρύζι μπορεί να γίνει και γλυκό; Ανακαλύψτε το μαζί με το παιδί, δημιουργώντας την πιο απίθανη συνταγή.

Υλικά για 6 άτομα:

  • 500ml ημι-αποβουτυρωμένου γάλακτος
  • 20γρ. καστανής ζάχαρης
  • 1 πακέτο βανίλια σε σκόνη
  • 120γρ. ρύζι για ριζότο
  • 2 Danonino γιαουρτοποτά με γεύση φράουλα
  • 6 ροζ πραλίνες

Βήμα 1 (Παιδιά): Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την καστανή ζάχαρη και τη σκόνη βανίλιας και τα ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 2 (Γονείς): Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Ρίξτε από πάνω σιγά σιγά το ρύζι καθώς ανακατεύετε και μαγειρέψτε το για 25 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά αυτή τη φορά, ανακατεύοντας τακτικά.

Βήμα 3 (Παιδιά): Ετοιμάστε 6 μικρά ποτηράκια

Βήμα 4 (Γονείς): Βάλτε τις 3 από τις 6 ροζ πραλίνες σε μια καθαρή πετσέτα και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι θρυμματίστε τις πραλίνες σε ισομεγέθη κομμάτια.

Βήμα 5 (Παιδιά): Όταν το μείγμα με το ρύζι είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει για 30 λεπτά και προσθέστε το Danonino γιαουρτοποτό. Ανακατέψτε καλά και μοιράστε το μείγμα στα 6 ποτηράκια ρίχνοντας από πάνω τις θρυμματισμένες πραλίνες. Βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Όταν έρθει η ώρα να τα σερβίρετε, σπάστε από πάνω τις υπόλοιπες 3 πραλίνες! Καλή σας απόλαυση!

footerlogo