Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Γρανίτα καρπούζι με μπισκότα και Danonino

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μία καλή ευκαιρία να μαγειρέψετε μαζί με το παιδί. Tο Danonino σας δίνει απίθανες συνταγές που μπορεί το παιδί σας να σας βοηθήσει κατά την προετοιμασία τους.

Υλικά για την γρανίτα:
• 500 γραμμάρια καρπούζι
• 1 Danonino γιαουρτοποτό (γεύση της επιλογής σας)
• 6 φύλλα δυόσμου
Υλικά για τα μπισκότα:
• 50 γραμμάρια κουβερτούρας,
• 30 γραμμάρια βούτυρο,
• 30 γραμμάρια μαύρης ζάχαρης,
• 1 κυπελάκι Danonino (γεύση της επιλογής σας),
• 120 γραμμάρια αλεύρι.

Βήμα 1 (Γονείς): Ξεφλουδίστε το καρπούζι και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Ψιλοκόψτε τα φύλλα του δυόσμου.

Βήμα 2 (Παιδιά): Με ένα μαχαίρι στρογγυλεμένης λάμας και με τη βοήθεια ενός μεγάλου, κόψτε το καρπούζι σε κύβους και βάλτε τα σε ένα μπολ μαζί με το Danonino γιαουρτοποτό και τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.

Βήμα 3 (Γονείς): Ανακατέψτε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μία κρέμα. Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες και κάθε 1 ώρα ξύστε το πάνω μέρος και ανακατέψτε για να «σπάει» η γρανίτα.

Βήμα 4 (Παιδιά): Σε ένα μικρό μπολ τοποθετήστε την κουβερτούρα κομμένη σε κύβους και το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια.

Βήμα 5 (Γονείς): Ψήστε το για 1μιση λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο μπεν μαρί. Ανακατέψτε με μία σπάτουλα.

Βήμα 6 (Παιδιά): Προσθέστε στο μείγμα την καστανή ζάχαρη και το Danonino από το κυπελάκι και ανακατέψτε. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και ζυμώστε το με τα χέρια μέχρι να γίνει μία μεγάλη μπάλα από ζυμάρι. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε δροσερό μέρος για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 7 (Γονείς): Αλευρώστε ένα ξύλο κοπής και απλώστε τη ζύμη ώστε να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.

Βήμα 8 (Παιδιά): Με φόρμες για μπισκότα, κόψτε στη ζύμη μικρά λουλούδια, μικρές καρδιές και μικρά αστέρια. Βάλτε τα στο ταψί και καλύψτε τα με το χαρτί ψησίματος.

Βήμα 9 (Γονείς): Ψήστε τα μπισκότα για 7 λεπτά.

Βήμα 10 (Παιδιά): Βγάλτε τη γρανίτα από το ψυγείο και χωρίστε την σε 6 μπολάκια. Βάλτε σε κάθε μπολάκι από ένα μπισκοτάκι και σερβίρετε πριν λιώσει η γρανίτα!

Καλή απόλαυση!

footerlogo