Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Κρεπάκια με Danonino και θρεπτικά φρούτα

Υλικά για 15 κρεπάκια

Για τις τηγανίτες:
• 100 ml ημι-αποβουτυρωμένου γάλακτος
• 1/2 φακελάκι μαγιά ζύμης
• 2 αυγά
• 2 Danonino γιαουρτοποτό (ότι γεύση θέλετε)
• 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
• 200 γραμμάρια ημι-πλήρους αλεύρου

Για την γαρνιτούρα:
• 3-4 κυπελλάκια Danonino (ότι γεύση θέλετε)
• Μισό πορτοκάλι
• 1 μανταρίνι κλημεντίνη
• 1 ακτινίδιο
• Μισό κόκκινο μήλο
• 1 μικρή μπανάνα

Βήμα 1 (Γονείς): Ζεσταίνετε το γάλα για 20 δευτερόλεπτα στην κατσαρόλα και σταδιακά ρίχνετε τη μαγιά μέσα και ανακατεύετε.
Βήμα 2 (Παιδιά): Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το Danonino γιαουρτοποτό, το ηλιέλαιο και το μείγμα της μαγιάς με το γάλα. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, ανακατέψτε ξανά και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 3 (Γονείς): Ξεφλουδίστε τα φρούτα. Χωρίστε το πορτοκάλι και το μανταρίνι σε φετούλες και κόψτε επίσης το μήλο, το ακτινίδιο και την μπανάνα σε χοντρές φέτες.
Βήμα 4 (Παιδιά): Με ένα φορμάκι για κοπή ζύμης, κόψτε σε σχηματάκια τις φέτες του μήλου, του ακτινίδιου και της μπανάνας.
Βήμα 5 (Γονείς): Λαδώστε με ένα πινέλο ένα μικρό τηγάνι. Αφού το θερμάνετε, ρίξτε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα της ζύμης στο κέντρο του τηγανιού. Αφήστε το να ψηθεί για περίπου 2 λεπτά και μόλις δείτε ότι στερεοποιείται, γυρίστε την τηγανίτα από την άλλη και ψήστε για ένα λεπτό ακόμη. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Βήμα 6 (Παιδιά): Ήρθε η ώρα να στολίσετε τις τηγανίτες! Απλώστε καλά μία κουταλιά από τα κυπελλάκια Danonino σε κάθε κρέπα και τοποθετήστε τα κομμένα φρούτα από πάνω!
Σερβίρετε και απολαύστε τις πιο νόστιμες και θρεπτικές τηγανίτες!

footerlogo