Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Τρουφοχιονάνθρωποι με σοκολάτα, αχλάδι και καρύδα

Επειδή ότι φτιάχνουμε μαζί είναι πάντα πιο νόστιμο, το Danonino σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε μαζί με το παιδί σας την πιο χαριτωμένη χειμωνιάτικη συνταγή

Υλικά για 12 χιονανθρωπάκια
• 200 γρ. κουβερτούρας
• 2 κυπελάκια Danonino 50 γρ. (ότι γεύση προτιμάτε)
• 30 γρ. + 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη καρύδα
• 1 αχλάδι
• 40 γρ. κόκκινη ζαχαρόπαστα
• 24 μπιλίτσες σοκολάτας

Βήμα 1 (Γονείς): Λιώστε την κουβερτούρα στο μπεν μαρί. Ξεφλουδίστε το αχλάδι και κόψτε το σε πολλά μικρά ομοιόμορφα κυβάκια.

Βήμα 2 (Παιδιά): Προσθέστε στην λιωμένη σοκολάτα το Danonino, τους μικρούς κύβους αχλάδι, τα 30 γραμμάρια από την τριμμένη καρύδα και ανακατέψτε απαλά. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο και αφήστε το για 1 ώρα.
Μόλις περάσει η 1 ώρα πάρτε 12 χούφτες από το μείγμα και τρίψτε τες στα χέρια σας για να γίνουν μπαλίτσες και να φτιάξετε το σώμα των χιονάνθρωπων. Μετά πάρτε 12 πιο μικρές χούφτες και με τον ίδιο τρόπο κάντε και τα κεφαλάκια τους.
Στη συνέχεια κυλήστε και τις 24 μπαλίτσες που φτιάξατε μέσα στις 2 κουταλίες της τριμμένης καρύδας και ενώστε τα σωματάκια με τα κεφαλάκια.
Τέλος τοποθετήστε 2 μπιλίτσες σοκολάτας στον καθένα για ματάκια.

Βήμα 3 (Γονείς): Απλώστε τη ζαχαρόπαστα και κόψτε λεπτές λεπτές λωρίδες για να φτιάξετε τα κασκόλ. Τυλίξτε τις λωρίδες σταυρωτά γύρω από τον λαιμό των χιονάνθρωπων και στη συνέχεια κόψτε τις άκρες τριγωνικά για να κάνετε τη «μύτη» του κασκόλ.

Τα χιονανθρωπάκια σας είναι έτοιμα! Φυλάξτε τα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα και καλή απόλαυση!

footerlogo