Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Μικρές γλυκές καρδιές με κλημεντίνες και φουντούκια

Συστατικά για 10 μικρά κέικ καρδιές

• 60 γρ. σκόνης φουντουκιού
• 60 γρ. ημίσκληρο αλεύρι
• 60 γρ. καστανής ζάχαρης
• 3 ασπράδια αυγών
• 2 επιδόρπια γιαουρτιού Danonino 50 γρ. (γεύση της επιλογής σας)
• 50 γρ. λιωμένου βουτύρου
• 4 κλημεντίνες

Βήμα 1 (Παιδιά): Σε ένα μπολ σαλάτας, βάλτε τη σκόνη φουντουκιού, το αλεύρι και την καστανή ζάχαρη, ανακατέψτε και με ένα πιρούνι φτιάξτε ένα «πηγαδάκι» στη μέση.
Βήμα 2 (Γονείς): Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C . Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν.
Βήμα 3 (Παιδιά): Προσθέστε στο «πηγάδι» το Danonino και το λιωμένο βούτυρο κι ανακατέψτε. Προσθέστε τα ασπράδια κι αναμείξτε απαλά.
Βήμα 4 (Γονείς): Ξεφλουδίστε τις κλημεντίνες και κόψτε τις σε μικρούς κύβους. Ρίξτε το μείγμα σε μικρές φόρμες σιλικόνης σε σχήμα καρδιάς.
Βήμα 5 (Παιδιά): Προσθέστε 1 κουταλιά από τις κλημεντίνες σε κάθε φόρμα, πιέζοντάς τις ελαφρώς με τα δάκτυλά σας.
Βήμα 6 (Γονείς): Μαγειρέψτε περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει σκούρα χρυσαφένια η κορυφή.
Βήμα 7 (Παιδιά): Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα δοκιμάσετε. Καλή σας απόλαυση!

footerlogo