Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Χιονισμένο Ταρτάρ γάλακτος με χειμερινά φρούτα και “τσιπς” κρέμας κάστανου

Συστατικά για 6 άτομα

• 12 κουταλάκια του γλυκού κρέμα κάστανου (περίπου 150 γρ.)
• 2 επιδόρπια γιαουρτιού Danonino (γεύση της επιλογής σας)
• 1 βανίλια
• 2 αχλάδια • 2 μπανάνες • 2 ακτινίδια

Βήμα 1 (Γονείς): Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C
Βήμα 2 (Παιδιά): Σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, τοποθετήστε κουταλιές από κρέμα κάστανου. Με το πίσω μέρος του κουταλιού πιέστε το για να γίνει λεπτό σε πάχος.
Βήμα 3 (Γονείς): Ψήστε τα για περίπου 14 λεπτά, μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να σκληραίνουν. Μετά, ανασηκώστε τα τσιπς με μια σπάτουλα, περάστε από πάνω τους τον πλάστη ζύμης για να «κατσαρώσουν» και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βήμα 4 (Παιδιά): Σε ένα μπολ σαλάτας, ρίξτε το Danonino με τους σπόρους της βανίλιας. Χτυπήστε το για να κάνετε το μείγμα κρεμώδες.
Βήμα 5 (Γονείς): Ξεφλουδίστε και αφαιρέστε τα κουκούτσια από τα αχλάδια και κόψτε τα σε κύβους. Ξεφλουδίστε τα ακτινίδια, κόψτε τα σε φέτες και στη συνέχεια κόψτε κάθε φέτα στη μέση.
Βήμα 6 (Παιδιά): Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις σε κανονικές φέτες. Βάλτε τις σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, με τα άλλα φρούτα. Ανακατέψτε πολύ απαλά μέχρι να καλυφτούν όλα τα φρούτα.
Βήμα 7 (Γονείς): Μοιράστε το ταρτάρ γάλακτος των φρούτων σε 8 μικρά μπολ.
Βήμα 8 (Παιδιά): Σερβίρετε αμέσως κάθε μπολ με την συνοδεία 2 τσιπς από κρέμα κάστανου. Απίθανο χειμερινό κέρασμα!

footerlogo