Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Ροζ Τηγανίτες με Μπανάνα

Επειδή είναι πάντα πιο ωραίο να μαγειρεύουμε σαν οικογένεια, το Danonino σας προτείνει συνταγές που μπορείτε να ετοιμάσετε με τη βοήθεια των παιδιών σας.

Συστατικά για 12-14 τηγανίτες

  • ½ ωμό παντζάρι
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 150 γρ. ημίσκληρο αλεύρι
  • 2 μπουκάλια Danonino Γιαουρτοποτό γεύση φράουλα & μπανάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό
  • 1 φακελάκι ζάχαρη με άρωμα βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο

Βήμα 1 (Γονείς): Ξεφλουδίστε και πλύνετε το παντζάρι. Τρίψτε το στον τρίφτη με μικρές τρύπες και αφήστε το στην άκρη.
Βήμα 2 (Παιδιά): Ξεφλουδίστε την μπανάνα και κόψτε σε χοντρές φέτες. Τοποθετήστε τη στο μπολ του μίξερ μαζί με τα 2 μπουκάλια Γιαουρτοποτό Danonino.
Βήμα 3 (Γονείς): Ανακατέψτε τα όλα για να πάρετε μια κρέμα και αδειάστε την σε ένα μπολ.
Βήμα 4 (Παιδιά): Στο μπολ προσθέστε στην κρέμα ολόκληρο το αυγό και ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη βανίλιας, το αλεύρι και το μπέικιν κι ανακατέψτε ξανά.
Βήμα 5 (Γονείς): Στύψτε το τριμμένο παντζάρι με το χέρι για να μαζέψετε 3 κουταλιές της σούπας χυμό παντζαριού.
Βήμα 6 (Γονείς): Προσθέστε το χυμό στις τηγανίτες και ανακατέψτε. Θα έχετε ένα ροζ μίγμα.
Βήμα 7 (Γονείς): Ζεστάνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ένα τηγάνι ελαφρώς αλειμμένο με λάδι. Ρίξτε μέσα κουταλιές ζύμης για να φτιάξετε τηγανίτες με διάμετρο περίπου 10 εκ. Ψήστε τις για 4 λεπτά την κάθε πλευρά (έτσι ώστε να είναι μαλακές αλλά να μην αρπάξουν), στη συνέχεια γυρίστε την και συνεχίστε το ψήσιμο για 1 λεπτό. Επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Βήμα 8 (Παιδιά): Απολαύστε τις ζεστές τηγανίτες σας.

footerlogo