ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Πόσο ψήλωσες! Μετράμε το ύψος μας σε Danonino

Κάθε χρόνο τα παιδιά ψηλώνουν όλο και περισσότερο καθώς μεγαλώνουν και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι μία καλή ευκαιρία να μετρήσουμε αυτή την εκπληκτική αλλαγή. Δες πώς να φτιάξετε μαζί με το παιδί ένα μέτρο ύψους για το δωμάτιό του και πώς το Danonino μπορεί να κάνει τη μέτρηση ακόμα πιο διασκεδαστική

Θα χρειαστείτε:

  • Πολλά μπλε χαρτόνια
  • Πολύχρωμα χαρτόνια Α4
  • Κόλλα για χαρτόνια
  • Παιδικό ψαλίδι με στρογγυλεμένα άκρα
  • Ένα μολύβι ή έναν μαρκαδόρο
  • Έναν χάρακα
  • Πολλά κυπελλάκια Danonino

Βήμα 1

01

Κολλήστε τα μπλε χαρτόνια το ένα μετά το άλλο ώστε να φτιάξετε μία ευθεία με ύψος περίπου 180 εκατοστά. Με τη βοήθεια ενός ενήλικα κόψτε τα πολύχρωμα χαρτόνια (εκτός από το μπλε) στο σχήμα αριθμών ανά δεκάδα μέχρι να φτάσετε στο 160 (που θα αντιστοιχεί στα 1,60 μέτρα ύψος). Ότι περισσέψει μπορείτε να το κόψετε σχηματάκια για να στολίσετε το μέτρο σας.

Βήμα 2

02

Μετρήστε με έναν χάρακα τα εκατοστά και σημειώστε τα με το μολύβι (για να μπορείτε να το διορθώσετε, ή αν νιώθετε πιο σίγουροι με μαρκαδόρο) στο πλάι του μέτρου που φτιάχνετε.

Βήμα 3

03

Ανά δεκάδα κολλήστε τους αντίστοιχους αριθμούς και προσθέστε ότι σχεδιάκια θέλετε για να το στολίσετε.

Βήμα 4

04

Σημειώστε τι ύψος είχατε την τελευταία φορά που μέτρησε το παιδί σας ο παιδίατρος και μετρήστε το ύψος σας ξανά τώρα! Δείτε πόσα Danonino χωράνε στη διαφορά…Πόσα Danonino ψηλώσε το παιδί; Μετρηθείτε ξανά σε λίγες εβδομάδες, δείτε πόσα Danonino ψηλώσατε τώρα και γευτείτε την απολαυστική διαφορά!

Tip: Αν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά, μπορείτε να σημειώνετε τα ονόματά τους με την πρόοδό τους στο μέτρο και να συγκρίνουν μόνα τους τις διαφορές και πόσα Danonino χωράνε σε αυτές!

Καλή διασκέδαση!

footerlogo