ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Μαθαίνοντας Καλούς Τρόπους!

Το Κουτί “Καλών Τρόπων”

Δημιουργήστε ένα "Κουτί Καλών Τρόπων" και να εξασκήσετε την ευγένεια & τους καλούς σας τρόπους... οικογενειακώς. Δεν θα το πιστεύετε πως αυτή η διασκεδαστική δραστηριότητα θα ενθαρρύνει όλους να είναι πιο ευγενικοί!

Τα Υλικά:

- ένα μικρό κουτί από σκληρό χαρτόνι

- ένα φύλλο μπλε χαρτί κανσον

- ταινία ή κόλλα

- ένα ψαλίδι με στρογγυλεμένες άκρες

- ένα μολύβι

- μαρκαδόροι που πλένονται

- και αυτοκόλλητα, γκλίτερ  ή ότι άλλο εμπνέει το παιδί σας!

Βήμα 1: Διακοσμήστε το κουτί ζωγραφίζοντας το με πλενόμενους μαρκαδόρους, αυτοκόλλητα ή γκλίτερ. Βαπτίστε το "Κου-Κου-Του" ("Κουτί Καλών Τρόπων") και γράψτε πάνω του το όνομά του. Κόψτε το πάνω μέρος του κουτιού κι ανοίξτε μια τρύπα (αυτό το κάνουν οι ενήλικες).

Βήμα 2: Χρησιμοποιώντας ένα μικρό ψαλίδι με στρογγυλεμένες άκρες, κόψτε το μπλε χαρτί κανσον σε μικρούς κύκλους για να φτιάξετε τις εντολές "καλών τρόπων".

Βήμα 3: Σε κάθε κύκλο, γράψτε μια ευγενική λέξη ή ένα παράδειγμα καλού τρόπου στο τραπέζι όπως το να λέμε “παρακαλώ”, “ευχαριστώ”, “δεν κάνει τίποτα”. Επίσης, γράψτε τους καλούς τρόπους που πρέπει να ακολουθούμε όταν τρώμε: “δεν μιλάμε με το στόμα γεμάτο”, “σκουπιζόμαστε με την πετσέτα μας”, “περιμένουμε τη σειρά μας”, “δεν βάζουμε τους αγκώνες στο τραπέζι” ή “λέμε στο άτομο που έφτιαξε το γεύμα μας, ότι είναι πολύ καλό”.

Τα παιδιά μπορούν να τοποθετήσουν το Πάσχα μέσα στο λαγουδάκι ή να κάνουν μια ευτυχή κάρτα Πάσχα από μια κάρτα ευρετηρίου .

Βάλτε το "Κου-Κου-Του" σας σε ένα μέρος που είναι προσβάσιμο σε όλους (για παράδειγμα, στην είσοδο του σπιτιού ή στην κουζίνα). Κάθε φορά που εξασκεί το παιδί τους καλούς του τρόπους, μπορεί να βάζει το αντίστοιχο κύκλο με το όνομα του! 

Στο τέλος κάθε εβδομάδας θα μπορεί ο καθένας να βλέπει πόσους κύκλους έχει μαζέψει σε σχέση με τους υπόλοιπους.

footerlogo