ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Μαθαίνει να Περιγράφει τον Εαυτό του!

Ο καθένας είναι διαφορετικός ! Με αυτό το παιχνίδι, μπορείτε να δείξετε στο παιδί σας πως να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και να τον περιγράψει στους άλλους διασκεδάζοντας.

Μαθαίνει να περιγράφει τον εαυτό του
Τα υλικά:
- χρωματιστά χαρτιά
- πλενόμενους μαρκαδόρους
- ψαλίδι με στρογγυλεμένες άκρες
- πολλά αστεία ονόματα για τους χαρακτήρες σας
eautos1
Βήμα 1: Για να φτιάξετε τους χαρακτήρες σας, ξεκινήστε κόβοντας διαφορετικά σχήματα όλων των μεγεθών από τα χρωματιστά σας χαρτιά . Προσοχή, αυτό να το κάνουν οι γονείς! Αυτά θα είναι μέρη του σώματος των χαρακτήρων σας. Οι κύκλοι μπορεί να είναι τα κεφάλια τους, ενώ τα μακρόστενα σχήματα θα γίνουν τέλεια χέρια και πόδια. Τα τρίγωνα μπορούν να γίνουν όμορφα καπέλα.
eautos2
Βήμα 2: Σχεδιάστε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα στα πρόσωπα ή χρησιμοποιήστε άλλα σχήματα: μικρούς κύκλους για τα μάτια και μικρούς μισούς κύκλους για ένα χαμόγελο (ανάποδο για ένα θλιμμένο πρόσωπο!). Ζητήστε από το παιδί να ονοματίσει δυνατά τα σχήματα που χρησιμοποιεί: τετράγωνο, τρίγωνο, κλπ.
eautos3
Βήμα 3: Συναρμολογήστε τις φιγούρες για να δημιουργήσετε χαρακτήρες και δώστε από ένα όνομα σε καθένα από αυτά. Πείτε στο παιδί σας να επιλέξει το «δικό» του και μετά ζητήστε του να το περιγράψει . Είναι ψηλός ή κοντός, χαρούμενος ή λυπημένος; Μοιάζει με κάποιον στην οικογένεια; Ποιο είναι το χρώμα των μαλλιών του;
eautos4
Βήμα 4: Συζητήστε με το παιδί σας για τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ αυτού και του χαρακτήρα που επέλεξε. Τι έχουν κοινό;

Μετά μπορεί να περιγράψει με τον ίδιο τρόπο και τον καθένα από εσάς -μαμά, μπαμπάς, αδέρφια!

footerlogo