ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Τι είναι αυτό το Όργανο;

Μεγαλώνοντας, τα παιδιά εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους για τον κόσμο ανακαλύπτοντας σταδιακά κάθε λεπτομέρεια όλων αυτών που τα περιβάλλουν. Αυτή η διασκεδαστική δραστηριότητα βοηθά τα παιδιά να διακρίνουν τους διαφορετικούς ήχους από τα μουσικά όργανα.

 Τα υλικά:
- χοντρό λευκό χαρτί
- πλενόμενους μαρκαδόρους
- ψαλίδι για παιδιά (με στρογγυλεμένα άκρα)
- τρία πλαστικά μπολ
- κολλητική ταινία
– ΜΟΥΣΙΚΗ
Ρωτήστε το παιδί σας εάν του αρέσει η μουσική, ποιο είναι το αγαπημένο του όργανο, αν γνωρίζει τον ήχο που παράγει, τι είδους όργανο είναι... Δοκιμάστε τις γνώσεις του!
Βήμα 1: Σχεδιάστε στο χαρτί όλα τα όργανα που έρχονται στο μυαλό σας: ένα βιολί, ένα πιάνο, μια τρομπέτα, ένα τρίγωνο, μια κιθάρα κλπ. Μετά αφήστε το παιδί να τα χρωματίσει.
organo2
Βήμα 2: Με την δική σας επιτήρηση και μεγάλη προσοχή, αφήστε το να κόψει με το στρογγυλεμένο του ψαλίδι, τα σχήματα όλων των οργάνων.
organo3
Βήμα 3: Φτιάξτε ετικέτες για κάθε κατηγορία οργάνων: "Έγχορδα Όργανα", "Πνευστά Όργανα","Κρουστά Όργανα ". Κολλήστε μια ετικέτα σε κάθε μπολ.
organo4
Βήμα 4: Το πιο διασκεδαστικό βήμα μπορεί τώρα να ξεκινήσει. Βάλτε στο παιδί σας να ακούσει μουσική και αφήστε το να προσπαθήσει να εντοπίσει τα όργανα που ακούει μέσα σε αυτή. Στην συνέχεια θα πρέπει να πάρει το κάθε οργάνου από αυτά που έφτιαξε και να το βάλει στο μπολ που αντιστοιχεί στην κατηγορία του. Ποια είναι τα δικά του αγαπημένα όργανα; Ο Ντίνο αγαπά τα κρουστά. Του αρέσουν και τα άλλα όργανα, αλλά για εκείνον, τίποτα δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα ντραμς.

footerlogo