ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Ζωγραφίστε με τα Δάχτυλα!

Το γράψιμο είναι ένα σημαντικό βήμα για τα παιδιά. Σε αυτή τη δραστηριότητα, το παιδί σας θα χρησιμοποιήσει τα δάχτυλά του για να γράψει, πράγμα που καθιστά τη μαθησιακή διαδικασία ευχάριστη και διασκεδαστική. Ξεκινάμε!

Βήμα 1: Πριν ξεκινήσετε τη δραστηριότητα, γράψτε με μολύβι σε διακεκομμένες μια όμορφή λέξη ή το όνομα του παιδιού σας σε ένα λευκό φύλλο ή σε πολλά -ένα γράμμα / φύλλο χαρτιού.
feb4a
Βήμα 2: Καλύψτε αρχικά το τραπέζι της κουζίνας με ένα πλαστικό τραπεζομάντηλο για να το προστατεύσετε. Τώρα το παιδί σας μπορεί να ζωγραφίσει! Ποια χρώματα να επιλέξετε; Εκείνα που έχει στο δωμάτιό του ίσως; Ή γιατί όχι, ένα χρώμα που απλά εκφράζει τη διάθεση της ημέρας!
feb4b
Βήμα 3: Ακολουθώντας με τα δάχτυλά του τις διακεκομμένες γραμμές στο φύλλο, θα αρχίσει να γράφει! Είναι φυσικά σημαντικό να εκπαιδεύσετε το παιδί σας στην γραφή επαναλαμβάνοντας όσες φορές είναι απαραίτητο, τις διαφορετικές κινήσεις που χρειάζονται για να γράψει τα γράμματα. Μπορείτε αν θέλετε να βοηθήσετε το παιδί να βρει το σωστό σχήμα για κάθε γράμμα.

feb4c

Βήμα 4: Μόλις το χρώμα στεγνώσει, αν θέλετε μπορείτε να κόψετε τα γράμματα και να τα κρεμάσετε στον τοίχο του δωματίου του!

Το καλύτερο έργο τέχνης: τα πρώτα του γράμματα!

footerlogo