ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Φτιάξτε μια Μάσκα Dino

Για το καρναβάλι ή απλά για πλάκα, δώστε στο παιδί σας την ευκαιρία να διασκεδάσει, μεταμορφώνοντας τον εαυτό του στον αγαπημένο του Dino!

Για τη μάσκα του Dino
Τα Yλικά:
- Το μοντέλο της μάσκας Dino (που θα κατεβάσετε & θα εκτυπώσετε)
- Κόλλα χαρτοκοπτικής
- 4 φύλλα χρωματιστά χαρτιά (άσπρο, γαλάζιο, τιρκουάζ & κίτρινο)
- Ένα ψαλίδι για παιδιά

Βήμα 1 (Παιδιά): Με τη βοήθεια τη δικιά σας, εκτυπώστε το μοτίβο της μάσκας του Dino αφού το κατεβάσετε απλά πατώντας εδώ. Αφήστε τα να κόψουν το κάθε κομμάτι της μάσκας και να το κολλήσουν στο πίσω μέρος του αντίστοιχου χρωματιστού χαρτιού. Τέλος, θα πρέπει να κόψουν το κάθε χρωματιστό χαρτί σύμφωνα με το σχήμα αυτό.
feb3a
Βήμα 2 (Παιδιά): Στη συνέχεια συναρμολογούν τα μάτια κολλώντας την μπλε ίριδα στο άσπρο και στη συνέχεια τη σκούρα μπλε κόρη πάνω στην ανοιχτόχρωμη ίριδα. Στη συνέχεια, κολλάνε τα μάτια στο κεφάλι του Dino.
feb3b
Βήμα 3 (Παιδιά): Μετά κόβουν και κολλάνε τα κίτρινα αυτιά στην κάθε πλευρά του κεφαλιού του Dino και από πάνω κολλάνε την κίτρινη μύτη καλύπτοντας λίγο το κάτω μέρος των ματιών και των αυτιών του Dino.
feb3c
Βήμα 4 (Γονείς): Κόψτε καλύτερα εσείς τα μπλε ρουθούνια στη μύτη του Danonino και στη συνέχεια τα μαλλιά του που είναι λίγο πιο δύσκολα στο κόψιμο και αφήστε τα παιδιά απλά να τα κολλήσουν στην κορυφή του κεφαλιού του Dino.
feb3dΒήμα 5 (Γονείς): Κόψτε εσείς και το εσωτερικό των ρουθουνιών του Dino. Σ’ αυτή την φάση θα μπορέσετε να δοκιμάστε λίγο και τη μάσκα πάνω στο κεφάλι του παιδιού σας!
feb3e
Βήμα 6 (Γονείς): Τέλος, κόψτε 2 μεγάλες λωρίδες χαρτιού και κολλήστε τις σε κάθε πλευρά του πίσω μέρους της μάσκας. Στη συνέχεια, συνδέστε τις δύο λωρίδες προσαρμόζοντας το μέγεθός τους σε εκείνο του κεφαλιού του παιδιού σας έτσι ώστε η μάσκα Dino να παραμείνει στη θέση της όσο θα παίζει και θα μιμείται τον αγαπημένο του ήρωα. Καλή Διασκέδαση!

feb3f

footerlogo