ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Φτιάξτε Έναν Άβακα

Το να φτιάξεις έναν άβακα μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να δώσεις ζωή στους αριθμούς στην καθημερινή ζωή του παιδιού σου.

Δημιουργία Άβακα

Τα υλικά:
- παχύ χαρτόνι
- 55 χρωματιστές ξύλινες μπίλιες
- λευκό σπάγκο
- ψαλίδι (για χρήση από ενήλικα)
- μπογιά (κόκκινη ή ότι άλλο χρώμα σας αρέσει)
- ένα πινέλο

Βήμα 1: Χρωματίστε ένα παχύ χαρτόνι με το αγαπημένο σας χρώμα για να δημιουργήσετε το πλαίσιο του άβακα.

ian4a

Βήμα 2: Κάντε δέκα μικρές τρύπες (διαμέτρου ενός εκατοστού) σε κάθε πλευρά του χαρτονιού (αυτό είναι δουλειά για ενήλικες).

ian4b

Βήμα 3: Κόψτε δέκα κομμάτια λευκού σπάγκου, επιβεβαιώνοντας ότι το μήκος τους είναι αρκετό για να καλύψει το πλάτος του άβακα. Τοποθετήστε μια μπίλια στην πρώτη σειρά και δύο στην επόμενη. Συνεχίστε με τις υπόλοιπες σειρές προσθέτοντας μια επιπλέον μπίλια κάθε φορά. Η τελευταία σειρά θα έχει δέκα μπίλιες. Προσοχή, να μην βάλει το παιδί σας τις μπίλιες στο στόμα!

ian4c

Βήμα 4: Αγκιστρώστε την πρώτη σειρά (με την μια μπίλια) εισάγοντάς το σπάγκο στις δύο πρώτες τρύπες του άβακα και στη συνέχεια δέστε το στο πίσω μέρος του χαρτονιού. Ασφαλίστε μετά με τον ίδιο τρόπο τον σπάγκο με τις δύο μπίλιες και μετά συνεχίστε μέχρι την τελευταία σειρά.

ian4d

Βήμα 5: Γράψτε τον αριθμό των μπιλιών δίπλα σε κάθε σειρά για να μάθει το παιδί σας πώς γράφονται οι αριθμοί. Καλή σας διασκέδαση!

ian4e

footerlogo