ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Μάθε πώς να ντύνεσαι σωστά για κάθε εποχή

Τα παιδιά συχνά θέλουν να φορούν χειμωνιάτικα σορτς και μάλλινα πουλόβερ στις ζεστές μέρες. Αυτή η δραστηριότητα τους βοηθά να γνωρίζουν ποια είδη ρούχων φορούν σύμφωνα με τις εποχές.

Το Υλικά:
- ένα μεγάλο φύλλο λευκού χαρτιού
- ένα ψαλίδι με στρογγυλεμένα άκρα
- πλενόμενους μαρκαδόρους
- παιδικά ρούχα
- τρεις παιδικές βαλιτσούλες ή τρία κουτιά

Βήμα 1: Χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι με στρογγυλεμένα άκρα, κόψτε προσεκτικά ένα μεγάλο λευκό φύλλο σε τρία ορθογώνια.

Βήμα 2: Τώρα ζωγραφίστε ένα μεγάλο ήλιο σε ένα από τα ορθογώνια, σκούρα σύννεφα με βροχή στο άλλο, και μεγάλες νιφάδες χιονιού στο τρίτο.

Βήμα 3: Επιλέξτε ρούχα ή αξεσουάρ (σορτς, γυαλιά ηλίου, σκούφος, αδιάβροχο, γαλότσες κλπ.) και τοποθετήστε τα στη σειρά. Τοποθετήστε πίσω τους τα τρία κενά κουτιά (ή τις βαλιτσούλες) δίπλα το ένα στο άλλο και τοποθετήστε ένα από τα ορθογώνια χαρτιά που ζωγραφίσατε, μπροστά από το κάθε κουτί (βαλιτσούλα).

sept04d

Βήμα 4: Έτοιμοι να παίξετε; Για να κερδίσει κάποιος, πρέπει να βάλει τα σωστά ρούχα στο κατάλληλο κουτί, ένα προς ένα, ενώ εξηγεί την επιλογή του. Για παράδειγμα, οι μπότες μπαίνουν στο κουτί βροχής, ο σκούφος στο κουτί χιονιού κ.ο.κ.

Αν θέλετε μπορείτε να συνεχίσετε το παιχνίδι συζητώντας με τα παιδιά τις τέσσερις εποχές και τον σχετιζόμενο με αυτές καιρό. Καλή διασκέδαση!

footerlogo