ΔΕΣ ΕΔΩ ΙΔΕΕΣ

Κάθε χρόνο τα παιδιά ψηλώνουν όλο και περισσότερο καθώς μεγαλώνουν και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι μία καλή ευκαιρία να μετρήσουμε αυτή την εκπληκτική αλλαγή. Δες πώς να φτιάξετε μαζί με το παιδί ένα μέτρο ύψους για το δωμάτιό του και πώς το Danonino μπορεί να κάνει τη μέτρηση ακόμα πιο διασκεδαστική

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών και μπορούν να περάσουν πολλές ώρες στη θάλασσα παίζοντας με την άμμο ή παρατηρώντας τα μικρά πλασματάκια που ζουν εκεί, όπως καβουράκια και ψαράκια! Μάλιστα με το αγαπημένο τους Danonino τώρα μπορούν να φτιάξουν και τα δικά τους καβουράκια για να παίζουν.

Η μουσική είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία διαπαιδαγώγησης και τι καλύτερο από ένα μουσικό όργανο που μπορεί να το φτιάξει μόνο του το παιδί; Ειδικά αν αυτό είναι φτιαγμένο και από Danonino!

Τα λιοντάρια είναι οι βασιλιάδες της ζούγκλας και εντυπωσιάζουν τα παιδιά με την επιβλητική τους εμφάνιση! Χρησιμοποιώντας κυπελάκια από το αγαπημένο τους Danonino, μπορείτε τώρα να φτιάξετε μαζί ατρόμητα λιονταράκια για να στολίσουν το δωμάτιο τους.

Δεν είναι εύκολο να είσαι γονιός! Όσο μεγαλώνει το παιδί, μεγαλώνουν οι ευθύνες, αλλά και οι καθημερινές προκλήσεις. Πολλές φορές μάλιστα ανησυχούμε ή έχουμε αμφιβολίες για το αν είμαστε σωστοί γονείς, ή αν έπρεπε να κάνουμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, τα παιδιά μετά το παιχνίδι να αφήνουν ένα πραγματικό χάος πίσω τους. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν μπορούν να μάθουν να είναι τακτικά και μάλιστα με διασκεδαστικό τρόπο!
Δες στη συνέχεια μερικές ιδέες για να βοηθήσεις το παιδί να μάθει να τακτοποιεί τον χώρο του όπως ακριβώς και οι μεγάλοι!

Όσο σημαντικό είναι για ένα παιδί να παίζει και να διασκεδάζει, άλλο τόσο σημαντικό είναι να ακονίζει επίσης τις δεξιότητες και τη μνήμη του. Γι’ αυτό το Danonino σας βοηθάει να φτιάξετε μαζί ένα απίθανο παιχνίδι που εξασκεί τη μνήμη του παιδιού!

Ο διαλογισμός είναι κάτι που μπορεί να ξεκινήσουν τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία, προκειμένου να αναπτύξουν τα σημεία του εγκεφάλου που σχετίζονται με την μνήμη, την συγκέντρωση, την ευτυχία και τη ψυχική ηρεμία. Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες να επιτύχει αυτούς τους στόχους.

Σε ποιο παιδί δεν αρέσουν τα παραμύθια; Το ξέρατε όμως ότι η διήγηση και ακρόαση ιστοριών είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να αναπτύξει το λεξιλόγιο αλλά και τη φαντασία του το παιδί; Δείτε πώς να φτιάξετε το κουτί παραμυθιών του Dino και δημιουργήστε μαζί τα πιο μαγικά παραμύθια!

Οι μαμάδες σίγουρα θα θυμάστε το αγαπημένο μας παιχνίδι από το σχολείο: Το μαγικό origami των ερωτήσεων. Τώρα μπορείτε να το παίξετε με το παιδί σας, φτιάχνοντας μαζί την δημιουργική χειροτεχνία και διασκεδάζοντας με τις ερωτήσεις.

Η μουσική και τα τραγούδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παιδικής ζωής. Ειδικά τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα είναι η καλύτερη δραστηριότητα που επιτρέπει στο παιδί σας να μάθει ενώ διασκεδάζει μέσα από το τραγούδι!

Το παιδί σας θέλει να βουρτσίσει τα δόντια του, να χτενιστεί και να καλλωπιστεί το πρωί, αλλά θέλετε να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν όλα σωστά χωρίς ζημιές ή δυσάρεστες εκπλήξεις;

Δείτε τα λουλούδια που φυτέψατε μόνοι σας να μεγαλώνουν και μάθετε στα παιδιά τις έννοιες της φροντίδας και της υπευθυνότητας μέσα από την περιποίηση των δικών τους φυτών. Κάντε τη διαδικασία ακόμα πιο διασκεδαστική, επιλέγοντας σπόρους έκπληξη για το παιδί.

Ο στόχος αυτής της δραστηριότητας, είναι να δείξει στο παιδί σας πώς να φορέσει τις πιτζάμες ή το νυχτικό του μόνο του. Μετατρέποντας αυτή την καθημερινή διαδικασία σε ένα παιχνίδι κούρσας, βοηθάτε το παιδί να μάθει διασκεδάζοντας.

Όταν περνάμε πολύ χρόνο με το παιδί και τα σχολεία είναι κλειστά, οι δημιουργικές δραστηριότητες είναι απαραίτητες για τη βελτίωση των δεξιοτήτων του. Η καλύτερη πρόταση αν είστε κοντά στη θάλασσα, είναι να ξυπνήσετε τον μικρό ζωγράφο που βρίσκεται μέσα του, χρησιμοποιώντας ως καμβά τα βότσαλα της παραλίας και άδειες αυγοθήκες για παλέτα.

Τα γενέθλια είναι η πιο σημαντική στιγμή για κάθε παιδί! Ακόμα κι αν ιδιαίτερες συνθήκες εμπόδισαν την οργάνωση του πάρτι στην ώρα του, οι καλοκαιρινοί μήνες και το κλείσιμο των σχολείων, επιτρέπουν την διεξαγωγή του με ασφάλεια στον κήπο! Και τι λείπει για να είναι τα τέλεια γενέθλια; Φυσικά τα καπελάκια! Δείτε πώς να τα φτιάξετε μαζί με το παιδί!

Φτιάξτε το δικό σας ανθρωπάκι με μαλλιά από γκαζόν και εξασκηθείτε στην κηπουρική παίζοντας και διασκεδάζοντας. Θα βοηθήσει τα παιδιά να αναλαμβάνουν μικρές ευθύνες και να έρθουν πιο κοντά με τη φύση.

Η ώρα του σνακ μπορεί να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστική και δημιουργική, αν εντάξουμε σε αυτή ένα κυνήγι κρυμμένου θησαυρού που θα τους ανοίξει την όρεξη, ακονίζοντας παράλληλα το μυαλό και τις δεξιότητες τους.

Τα ομαδικά παιχνίδια είναι ιδανικά για τα μικρά παιδιά: μαθαίνουν να συνεργάζονται και να παίζουν μαζί ως ομάδα. Η νίκη είναι ικανοποιητική, αλλά και η ήττα μπορεί να αποτελέσει επίσης μια ενδιαφέρουσα και διδακτική εμπειρία. 

Όλα τα παιδιά έχουν την προοπτική να είναι δημιουργικά, αλλά πώς μπορούν οι γονείς να τα βοηθήσουν να εξελιχθούν και να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους; Δείτε στη συνέχεια ιδέες που θα βγάλουν στην επιφάνεια τους μικρούς σας καλλιτέχνες!

Το να χρησιμοποιείς ψαλίδι δεν είναι εύκολο. Θέλει τη βοήθεια ενός μεγάλου και πολλή εξάσκηση για να μάθουμε να το κάνουμε σωστά και με ασφάλεια. Τι καλύτερος τρόπος να εξασκηθούμε μαζί λοιπόν, από το να φτιάξουμε origami με τον αγαπημένο μας Dino.

Φτιάχνοντας τα δικά σας πολύχρωμα παζλ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διδάξετε τα παιδιά σας να αναγνωρίζουν τα διαφορετικά γεωμετρικά σχήματα, να απασχοληθούν δημιουργικά, αλλά και να εξασκηθούν στην ασφαλή χρήση παιδικών ψαλιδιών, πάντα με την επίβλεψη ενός ενήλικα.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο τα παιδιά να φοβούνται το σκοτάδι. Ειδικά όταν σηκώνονται στη μέση της νύχτας, για να πιούν νερό ή για να πάνε στο μπάνιο, φοβούνται και σας ξυπνούν ή ανάβουν τα φώτα σε όλο το σπίτι.

Τα παιδιά δεν μπορούν να κατανοήσουν πάντα τα έντονα συναισθήματα που βιώνουν καθημερινά. Όταν ζωγραφίζουν όμως συναισθηματικές διακυμάνσεις όπως ο θυμός και η θλίψη μαθαίνουν να τα αναγνωρίζουν και να κατανοούν ότι πρόκειται για μεταβατικό στάδιο.

Τα Χριστούγεννα είναι μία εποχή που τα παιδιά περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία, όχι μόνο για το εορταστικό κλίμα και τα στολίδια και φωτάκια που έχει παντού, αλλά κυρίως για τον Άγιο Βασίλη και τα δώρα που αυτός θα φέρει μαζί του.

Βρισκόμαστε και επίσημα στον μήνα των Χριστουγέννων! Είτε στολίσατε δέντρο ήδη, είτε το ετοιμάζετε τώρα, ξέρετε ότι είναι πολύ πιο όμορφο όταν έχει πάνω χειροποιήτα στολίδια από τα παιδιά σας!
Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα στολίδια από κυπελάκια Danonino, απασχολώντας δημιουργικά το παιδί!

Η μετακόμιση σε καινούργιο σπίτι είναι μία εμπειρία συναρπαστική και αγχωτική ταυτόχρονα. Ωστόσο, τα περισσότερα παιδιά το βλέπουν σαν περιπέτεια, και όσο μικρότερα είναι, τόσο πιο εύκολη γίνεται η διαδικασία. Επειδή όμως είναι καλό να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, δείτε μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν.

Με την ενέργεια που ξοδεύουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα παιδιά χρειάζονται περίπου 10 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Αυτό θα ήταν το ιδανικό, όμως κάποια παιδάκια ξυπνάνε μόλις βγει ο ήλιος και κάποια παιδιά δυσκολεύονται να κοιμηθούν το βράδυ. Αυτή η διασκεδαστική δραστηριότητα θα τα βοηθήσει να μάθουν πότε είναι ώρα να σηκωθούν ή να πάνε στο κρεβάτι.

Είναι σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν από νωρίς να αναλαμβάνουν μικρές ευθύνες, αφού τα βοηθάει να μεγαλώσουν και να ανεξαρτητοποιηθούν σωστά. Μία από τις εύκολες καθημερινές ρουτίνες που πρέπει να μάθουν, είναι να στρώνουν το κρεβάτι μόνα τους.

Τα παιχνίδια με την αντιστροφή ρόλων είναι μία πολύ καλή ιδέα ακόμη και για παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς μπορούν να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν την ενσυναίσθησή τους για τους άλλους και να τα ενθαρρύνουν να έχουν την κατάλληλη συμπεριφορά ανάλογα με την περίσταση.

Όταν οι γονείς δουλεύουν, τα παιδιά κάποιες φορές τυχαίνει να περνάνε μέρος των καλοκαιρινών διακοπών τους με τον παππού και τη γιαγιά ή σε κατασκηνώσεις. Όμως ειδικά τα μικρότερα παιδιά συνήθως φοβούνται ή νιώθουν νευρικότητα όταν πρόκειται να περάσουν μεγάλο διάστημα μακριά από τους γονείς τους και είναι απολύτως φυσιολογικό.

Η αγάπη για άθληση και κινητικότητα ξεκινάει από όταν τα παιδιά είναι σε πολύ μικρή ηλικία. Το ίδιο ισχύει και για την διασκέδαση και τις δημιουργικές στιγμές με την οικογένεια μας. Αν τα συνδυάσετε αυτά τα δύο θα έχετε ως αποτέλεσμα μερικές υπέροχες και αξέχαστες στιγμές.

«Το βαριέμαι αυτό το παιχνίδι» Σας θυμίζει κάτι αυτή η φράση; Πολλά παιδιά το λένε αυτό ακόμα και όταν έχουν ένα δωμάτιο γεμάτο από παιχνίδια. Μην αγχωθείτε όμως και μην βιαστείτε να αγοράσετε περισσότερα, αφού μπορείτε να κάνετε τα παιχνίδια που ήδη έχουν και πάλι διασκεδαστικά.

Μυήστε τα παιδιά στην σημασία της ανακύκλωσης, κατασκευάζοντας μαζί το απίθανο Ανακυκλωμποτ και κατανοώντας πώς τα οικιακά απόβλητα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν δημιουργικά.
Έτσι, με διαδραστικό τρόπο, τα παιδιά θα μάθουν από μικρή ηλικία πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση και πώς μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη φύση και τον πλανήτη, αρχίζοντας από το σπίτι τους.

Ορισμένα παιδιά αγαπούν την τάξη και την καθαριότητα, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, τα περισσότερα είναι ακατάστατα. Πώς όμως μπορούμε να δούμε το πάτωμα του δωματίου τους χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε δωροδοκία;

Ο χειμώνας έφυγε για τα καλά και τα πρώτα αποδημητικά πουλάκια της Άνοιξης άρχισαν να επιστρέφουν. Βοηθήστε το παιδί να φτιάξει μία χαριτωμένη ταΐστρα για να τους βάζετε φαγητό και να ξεκουράζονται στην αυλή σας μετά το μακρύ ταξίδι τους!

Τα τόσα πράγματα που συμβαίνουν κάθε μέρα δεν επηρεάζουν μόνο εμάς αλλά και τα παιδιά. Η γιόγκα λοιπόν μπορεί να βοηθήσει γονείς και παιδιά να χαλαρώσουν αλλά είναι επίσης και ένας πολύ καλός τρόπος για να εναρμονιστεί το σώμα και το μυαλό.

«Φτάνουμε μαμά; Τώρα; Τώρα; Πόσο έχουμε ακόμα; Φτάσαμεεε;». Σας θυμίζει κάτι; Με τα τριήμερα και τις διακοπές προ των πυλών, είναι σίγουρο ότι θα το ξανακούσετε αρκετές φορές τις επόμενες ημέρες αν δεν προετοιμαστείτε κατάλληλα.

H Καθαρά Δευτέρα είναι η αγαπημένη των παιδιών, αφού περιλαμβάνει πέταγμα χαρταετού στην εξοχή, μία διαδικασία που διασκεδάζουν πολύ. Μπορεί να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστική όμως όταν τον χαρταετό που θα φτάσει στα σύννεφα θα τον έχετε φτιάξει μαζί. Δείτε πώς.

Δεν χρειάζεται να είστε διάσημοι καλλιτέχνες για να παίζετε με τα μουσικά όργανα! Τώρα μπορείτε να τα ζωγραφίσετε μόνοι σας, να μιμηθείτε τους ήχους τους και – πού ξέρετε;- μπορεί να λάμψει ένα καινούργιο αστέρι!

Ένας συμμαθητής του παιδιού σας λέει μία κακή λέξη και το παιδί σας την ακούει και την αναπαράγει διαρκώς χωρίς να ξέρει τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Μία δύσκολη κατάσταση από την οποία όλοι οι γονείς έχουν περάσει. Πώς τι διαχειριζόμαστε όμως;

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η αγαπημένη εποχή των παιδιών με τα στολίδια, τα δώρα και φυσικά τον αγαπημένο όλων Άγιο Βασίλη! Δείτε στη συνέχεια πώς μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας χαριτωμένες αγιοβασιλιάτικες κάρτες για τα Χριστούγεννα!

Στις γιορτές, που τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία είναι κλειστά για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, τα παιδιά περνάνε πολλές ώρες μαζί σας στο σπίτι. Ειδικά όταν οι γιορτές συνοδεύονται με κρύο καιρό και το παιδί μένει μέσα στο σπίτι, είναι σημαντικό να απασχοληθεί με κάτι εποικοδομητικό. Εύκολο! Αρκεί να επιλέξετε να του χαρίσετε τα κατάλληλα παιχνίδια για τις γιορτές...

Βοηθήστε το παιδί σας να γίνει πιο ανεξάρτητο, βοηθώντας το να μάθει πως να δένει τα κορδόνια του μόνο του.
Όχι μόνο θα είναι περήφανο για το κατόρθωμά του, αλλά θα γλυτώσετε και πολύ χρόνο από τη πρωινή προετοιμασία πριν το σχολείο.

Γιατί να πετάξετε το άδειο ρολό τουαλέτας, όταν μπορείτε να το αξιοποιήσετε με τον πιο δημιουργικό τρόπο; Επειδή όλα τα παιδιά τρελαίνονται για αυτοκινητάκια αγώνων, δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε μαζί απίθανα αγωνιστικά αυτοκινητάκια από το χαρτόνι του ρολού και να τα χρωματίσει το παιδί σας όπως θέλει.

Πώς μπορεί το παιδί μας να κατανοήσει καλύτερα την σημασία της οικολογίας και της βιώσιμης ανάπτυξης ώστε να μάθει να φροντίζει και να αγαπάει το περιβάλλον; Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουμε να εμφυσήσετε στο παιδί σας την οικολογική συνείδηση από νεαρή ηλικία.

Έφτασε επιτέλους η ώρα να πάμε στο σχολείο! Τι γίνεται όμως με όλα αυτά τα σχολικά είδη και αξεσουάρ (ψαλιδάκια, κόλλες, υλικά καλλιτεχνικών) και όσα ακόμη θα χρειαστεί για το σχολείο; Μία δημιουργική λύση, είναι να φτιάξετε με το παιδί σας πρωτότυπα κουτιά τακτοποίησης και φυσικά μία ασορτί κασετίνα για να παίρνει μαζί του.

Ετοιμάζουμε το παιδί μας για την πρώτη του μέρα στο σχολείο και ουσιαστικά την πρώτη του μέρα μακριά από την μαμά σε ένα καινούργιο περιβάλλον. Το χαμόγελο και η υπομονή σας είναι απαραίτητα υλικά για να «πετύχει» η διαδικασία, αλλά και να ηρεμήσετε και εσείς.

- «Τι κάνατε σήμερα στο σχολείο;»
- «Δεν ξέρω.»
Πολύ απογοητευτική απάντηση αλλά και πολύ συνηθισμένη ειδικά στα μικρά παιδάκια. Πώς μπορούμε όμως να βρούμε λύση γι’ αυτό και να μάθουμε το παιδί μας να περιγράφει σωστά τις εμπειρίες που έζησε;
Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να σας ενημερώνει σωστά για την ημέρα του αλλά και για ότι το απασχόλησε ή το στεναχώρησε στη διάρκεια της.

Το καλοκαίρι που έχουν κλείσει τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί τα νηπιαγωγεία, τα παιδικά πάρτι γίνονται σχεδόν εβδομαδιαία ρουτίνα και αν μάλιστα έχετε σπίτι με κήπο ή μεγάλη βεράντα δεν είναι απίθανο να φιλοξενήσετε κι εσείς ένα.

Στα παιδιά αρέσει να χρωματίζουν! Δεν είναι ακόμα καλύτερα όμως όταν τις δημιουργίες τους μπορούν και να τις φορέσουν μετά; Τα άβραστα μακαρόνια προσφέρουν τον κατάλληλο καμβά για το παιδί σας να εξωτερικεύσει την καλλιτεχνική του φύση και -με τη βοήθεια του μπαμπά ή της μαμάς- να μετατρέψει το αποτέλεσμα σε κάτι μοναδικό που μπορεί να φοράει όλο το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι είναι μία καλή ευκαιρία για να ασχοληθεί το παιδί με τον κήπο και να έρθει σιγά σιγά σε επαφή με τη φύση, ενώ ταυτόχρονα να μάθει να αναλαμβάνει μικρές ευθύνες, όπως την φροντίδα ενός μικρού φυτού.
Ακόμα κι αν μένετε στην πόλη σε διαμέρισμα, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να δημιουργήσει μικρά γλαστράκια τα οποία θα χρωματίσει μόνο του και στην συνέχεια θα επιλέξετε το φυτό που θα βάλει μέσα και θα μάθει να φροντίζει.

Το Κουτί “Καλών Τρόπων”

Δημιουργήστε ένα "Κουτί Καλών Τρόπων" και να εξασκήσετε την ευγένεια & τους καλούς σας τρόπους... οικογενειακώς. Δεν θα το πιστεύετε πως αυτή η διασκεδαστική δραστηριότητα θα ενθαρρύνει όλους να είναι πιο ευγενικοί!

Μεγαλώνοντας, τα παιδιά εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους για τον κόσμο ανακαλύπτοντας σταδιακά κάθε λεπτομέρεια όλων αυτών που τα περιβάλλουν. Αυτή η διασκεδαστική δραστηριότητα βοηθά τα παιδιά να διακρίνουν τους διαφορετικούς ήχους από τα μουσικά όργανα.

Το γράψιμο είναι ένα σημαντικό βήμα για τα παιδιά. Σε αυτή τη δραστηριότητα, το παιδί σας θα χρησιμοποιήσει τα δάχτυλά του για να γράψει, πράγμα που καθιστά τη μαθησιακή διαδικασία ευχάριστη και διασκεδαστική. Ξεκινάμε!

Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να αρχίσουν να πλένονται μόνα τους. Φυσικά θα πρέπει να τους βοηθήσουμε λίγο στην αρχή, αλλά τα παιδιά μαθαίνουν γρήγορα. Ιδού μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε...

Το να φτιάξεις έναν άβακα μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να δώσεις ζωή στους αριθμούς στην καθημερινή ζωή του παιδιού σου.

Με αυτές τις δακτυλομαριονέτες, θα δώσετε στο παιδί σας την ευκαιρία να αφήσει ελεύθερη τη φαντασία του και να δημιουργήσει ασυνήθιστους χαρακτήρες μαζί σας. Τα γέλια που θα κάνετε είναι σίγουρα!

Ενώ μερικά παιδιά είναι πρόθυμα να ξεκινήσουν το σχολείο, άλλοι δεν ξέρουν τι να περιμένουν. Αυτή η δραστηριότητα βοηθά το παιδί σας να προετοιμαστεί για το σχολείο, διδάσκοντάς του πώς να φτιάξει απλά για την διασκέδασή του, τη σχολική του τσάντα.

Στα παιδιά σας αρέσει η κίνηση; Η επανάληψη της δικής τους χορογραφίας μπορεί να τους βοηθήσει να διοχετεύσουν θετικά όλη αυτή την ενέργεια που έχουν. Ενθαρρύνετέ τα να δημιουργήσουν τα δικά τους χορευτικά βήματα! 

footerlogo